Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes csokitorta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál étolaj
  • pici só
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg puha margarin
  • 1 evőkanál rum
  • 1 üveg magozott meggy lé nélkül
  • A cukormasszához:
  • 1 evőkanál étkezési zselatin
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kg porcukor
  • ételszínező

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verem, közben apránként szórom bele a cukrot is. Ezután mehet bele minden tojássárga, ezt is verem, amíg kivilágosodik a színe. Majd jöhet lassan belecsurgatva az olaj. A végén a robotgépet leállítom, és a habverőjével óvatosan belekeverem a lisztet és a kakaóport. 180-190 fokon kb. 30 percig sütöm.

A krémhez a pudingot elkészítem a tejjel és a csokival, majd kihűtöm.
A puha margarint a cukorral habosra verem, belekeverem a pudingot és a rumot.

A tésztát kettévágom, megkenem krémmel az egyik lapot, szórok rá meggyet, majd befedem a tetejével. az egész tortát vékonyan bevonom a maradék krémmel.

A házi cukormasszát előző nap készítem elő: 6 evőkanál vizet 1 evőkanál étkezési zselatinnal, 1 evőkanál margarinnal, 2 evőkanál mézzel és 1 csepp kék színezővel felolvasztok, majd kb. 1 kg előre átszitált porcukorral összegyúrom. Hideg helyen 1 napig állni hagyom. Másnap margarinos kézzel a masszát addig gyúrom, amíg formázható állagot nem kapok. Ehhez a tortához kisebb darabokat beszíneztem.

A tortát befedem a kinyújtott cukormasszával, majd díszítem.

Megjegyzés

A fehér hab a tortán egyszerű tojásfehérje és porcukor keveréke. - loreniko

Ezek is érdekelhetnek

Friss