Előkészítés: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a cukorral, és félretesszük. A csokoládét összevagdaljuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, kilisztezzük.
Elkészítés: A vajat a cukorral és a tojással simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a kakaóport, egy csipet sót, a fahéjat, a tejfölt és ismét simára keverjük. A végén belekeverjük a csokoládét. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A meggyet kinyomkodjuk, és megforgatjuk a dióban, és a masszát az őzgerincformába töltjük (természetesen tepsibe, vagy más formában is megsüthető). A sütőben 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, kiborítjuk és szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre