Elkészítés: A tésztához egy tálban a száraz hozzávalókat elkeverem, a margarint belecsipegetem, majd morzsás tésztát készítek. A tejet és a tojást alaposan elkeverem, hozzáadom, és tésztát gyúrok belőle. Fél órát pihentetem a hűtőben.
Tepsire rakom a tésztát, alaposan megszurkálom. 200 fokon 10 percig elősütöm.
A töltelékhez a meggy levét a cukorral és a pudingporral sűrű zselévé főzöm. Csak utána rakom bele a meggyszemeket. Ráöntöm a tésztára, és további 20-25 percig sütöm.
A mázhoz gőz fölött összeolvasztom a hozzávalókat, majd a kész, már langyosra hűlt sütire öntöm.
Langyosan vagy teljesen kihűtve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre