A tésztához összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáöntjük a tejet, tejszínt, beletesszük a tojásokat, valamint az eritritet, és kézi habverővel gyorsan összedolgozzuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, kilisztezünk (én GM zabpehellyel szórtam meg), majd a kimagozott meggyet beleszórjuk.Ráöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Azonnal, de legalábbis langyosan tálaljuk. Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!
Ismerkedem a francia konyha remekeivel, eredetileg ezt a pitét cseresznyével készítik, de mára elterjedté vált a meggyes, szilvás változat is. Gluténmentes! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!