Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, amit előtte átszitáltunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Egymás után hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, végül a lisztkeveréket is beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tortaformában sütünk belőle 2 lapot.
A krémhez a tejet a krémporral és ízlés szerint porcukorral kikeverjük, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A meggyet kimagozzuk, a banánt félbevágjuk vagy felkarikázzuk. A tortabevonót gőz felett olajban felolvasztjuk.
A tortalapot visszarakjuk a tortaformába. A krém harmadát rákenjük, erre tesszük a banánt, majd a meggyet, és meglocsoljuk a tortabevonóval. 20 percig hűtőbe tesszük, hogy a csoki teljesen megdermedjen. Krémmel megkenjük újra, de maradjon a tetejére is egy kevés. Rátesszük a másik tortalapot, és a tortát bevonjuk a maradék krémmel. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük a tetejét. Én mandulaforgáccsal, tejszínhabbal és marcipánnal díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre