Elkészítés: A tojást, cukrot, joghurtot, olajat és a fahéjat összekeverjük. Nem kell a tojást felhabosítani kicsit se, elég, ha homogén masszát kapunk. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Egy tepsit kikenünk olajjal, és 2 réteslappal kibéleljük. Erre meggyet szórunk, majd ismét 2 résteslap következik, melyre a folyékony masszábol öntünk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg van alapanyagunk. A tetejére réteslap kerüljön. vékonyan beolajozzuk, és még így nyersen kockákra vagy háromszögekre vágjuk. Előmelegitett sütőben megsütjük, míg a teteje szép piros lesz. Közben a szirup hozzávalóit összekeverjük, felforraljuk. Amikor kisült a baklava, a tetejére öntjük. Akkor jó, ha jó sok lé van rajta, mert ezt hűlés közben beszívja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre