hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes baklava III.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg réteslap (használhatuk többet is, ha nagy a tepsi, amiben sütni akarjuk)
  • A réteslap kenéséhez:
  • 1 pohár joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 joghurtos pohár olaj
  • 1 joghurtos pohár cukor
  • A sziruphoz:
  • 60 dkg cukor
  • annyi víz, hogy éppen ellepje
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg (magozott) meggy
  • 2-3 maréknyi gríz
  • pici cukor

Elkészítés

Elkészítés: A réteslap kenéséhez minden hozzávalót beleteszünk egy edénybe, és összekeverjük kézi mixerrel vagy habverővel.

A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük az első réteslapot és megkenjük a joghurtos keverékkel, majd jön rá a következő réteslap, és így tovább, míg 4 réteget kapunk, ezt is megkenjük, majd rászórjuk a meggyet (kinyomkodjuk a levét). A meggyre 2-3 maréknyi grízt szórunk egyenletesen, majd jöhet a cukor. Ezek után újra 4 réteg réteslap jön, közben lelkiismeretesen kenegetjük a joghurtos keverékkel.

Amikor elkészült, felszeljük. Az igazit átlósan kell szelni, de vághatjuk sima kockákra is. Tegyük előmelegített sütőbe.

Amíg sül, addig a sziruphoz a cukrot vízzel felfőzzük. Ha a baklava aranybarnára sült, meglocsoljuk a sziruppal, hagyjuk kihűlni, majd a vágások mentén ismét felszeljük, mert összeragad a sziruptól.

Már lehet is enni. :)

Megjegyzés

A réteslapokat csak akkor bontsuk fel, ha már csak az a adolgunk, hogy a tepsibe hejezzük.

Én személy szerint imádom, a meggy savassága és a cukor édessége isteni. :) Annak nagyon tudom ajánlani, aki nem szereti a tömény édességet. Én a szirupot megbolondítom még egy pici fahéjjal. - Tinacska94

Ezek is érdekelhetnek