hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes baklava II.

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Olajjal kikent tepsibe terítsünk 3 réteg rétestésztát, rakjunk rá egy réteg meggyet (adhatunk hozzá késhegynyi fahéjat), és szórjuk meg 4-5
evőkanál kristálycukorral.

Ezután megint 3 réteg rétestésztát, meggyet rétegezzünk, cukrozzunk.

A meggy levét ne csavarjuk ki, mert ennyi cukorral kellő mennyiségű levet ad, így nem kell külön szirupot készítenünk a baklavához.

Amikor elfogyott a tészta és a töltelék, felülre tegyünk 4-5 réteslapot, kenjük meg olajjal, locsoljuk meg a maradék meggylével, szórjuk meg a maradék cukorral, és süssük 180 fokos sütőben
20-30 percig.

Megjegyzés

A baklava tölthető dióval is (citromhéjjal ízesítve). Ez esetben a megsütött baklavát még forrón enyhén citromleves cukorsziruppal öntsük le és áztassuk fel.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek