hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-almás süti csíkosan

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál hideg zsír
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • A tészta megkenéséhez:
  • 2 kanál lekvár
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 kanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg meggy
  • 4 közepes alma
  • tetszés szerint cukor
  • 3-4 kanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Ha kicsit ragad, picit lisztezzük. Félretesszük pihenni.

Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. Nem reszeljük!

Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. Nekem málnalekvárom volt.

A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először 2 kanál zsemlemorzsát, majd ízlés szerint kristálycukrot, összekeverjük. A tésztára csíkokban felváltva rakjuk a meggyet és az almát. A tetejét is megszórjuk kanálnyi zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőbe tesszük, 190 fokon 20-25 percig sütjük.

Közben elkészítjük a piskótát, kettéosztjuk. Egyik felébe 2 kanál kakaót keverünk.

A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat. Gyorsan visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.

Megjegyzés

Friss gyümölcsös süti. Kellemes az íze, és nagyon mutatós.
- atk5339

Ezek is érdekelhetnek

Friss