Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-almás sütemény

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tészta aljához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 g sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 ek porcukor
  • 5 ek liszt
  • 2 tk kakaó
  • 6 g sütőpor
  • A tészta megkenéséhez:
  • 2 ek házi baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 70 dkg cukrozott házi meggy vagy megybefőtt
  • 3 db alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük s a sütőporral, majd egy robotgép keverőtáljába öntjük. Hozzáadjuk a szilárd hozzávalókat, elkeverjük, majd nedves hozzávalókat, és a gyúrókar segítségével tésztát gyúrunk belőle.
  2. Kivesszük a tálból, átgyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és félretesszük pihenni.
  3. A meggyet leszűrjük a levétől, lecsepegtetjük.
  4. Az almát meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk kevés cukorral, és zsemlemorzsával.
  5. Egy 23×34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tepsibe simítjuk a tésztát, megkenjük vékonyan lekvárral. Csíkokban felváltva, egymás mellé meggyet és almát rakunk. Előmelegített sütőbe tesszük,190 fokon 20 percig sütjük
  6. Közben elkészítjük a piskótát. A tésztát két egyenló részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat. Gyorsan visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg szép aranyszínűre sül a piskóta.
  7. Amikor kihűlt, megszórhatjuk porcukorral és szeletelhetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Megjegyzés

Hétvégi süteményünk volt. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss