Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggybefőtt tartósítószer nélkül

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket nagyon alaposan (legjobb mosogatógépben, utána elöblítve) kimossuk. A többször megmosott meggyszemekkel teletesszük az üvegeket, de mielőtt tele lennének, mindegyiket megszórjuk a 3 ek cukorral.
  2. Felforraljuk a vizet, és minden üveget telemerünk forró vízzel, majd fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket.
  3. Egy 5 literes lábos aljába konyharuhát teszünk, beleállítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és a gyöngyöző forrástól számítva 20 percig úgy főzzük, hogy éppen gyöngyözzön. Ezután lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. (Fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget!) Másnap felcímkézhetjük, és végleges helyére tesszük.

Megjegyzés

4 db 7,2 dl-es üveghez. A befőzés alatt fokozottan ügyeljük arra, hogy semmi szennyeződés ne érhesse befőttjeinket! - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss