Előkészítés: A meggyet megmossuk, szárát eltávolítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. Az üvegeket kimossuk, hagyjuk lecsepegni.
Elkészítés: A meggyet az üvegekbe rakjuk. Elkészítjük a felöntőlevet: 1 liter vízhez keverjük a cukrot, felforraljuk, habját leszedjük. Belekeverjük a tartósítószert, és a meggyre öntjük. Az üvegeket lezárjuk, vízzel teli lábosba állítjuk úgy, hogy a víz az üvegek háromnegyedéig érjen. A vizet felmelegítjük 90 fokra (ne forrjon), és kb. 5 percig főzzük benne a befőtteket. Az üvegeket kiszedjük, és száraz dunsztba (tiszta, meleg ruhák közé) tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre