Mostanában jobban meg kell vizsgálunk az árcédulákat, egyre inkább nem mindegy, milyen összeget hagyunk ott a kasszánál. Ráadásul közeleg a karácsony, a habzsi-dőzsi időszaka, amikor - általában - halászlé, pulyka, valamilyen halétel, marharagu, zserbó, mézes krémes és flódni kerül az asztalra. Válogatott finomságok, melyekért sajnos idén jóval mélyebbre kell nyúlnunk a pénztárcánkba.
Megfizethető karácsnyi menü
Ha mégsem akarunk vagyonokat költeni a karácsonyi menüre, át kell gondolnunk és gondosan meg kell terveznünk, milyen ételt készítünk.
A takarékos konyha szerencsére nem jelenti azt, hogy vacak minőségű, rossz ízű, gyenge alapanyagokból készített ételek kerülnek az asztalra. A gazdaságos háztartás inkább azt jelenti, hogy olcsóbb árszintű, de jó minőségű alapanyagokból készülnek finom, ünnepi és laktató ételek.
Hatósági áras alapanyagok
Jó alternatívát jelentenek idén a hatósági áras alapanyagok. Pulykamell helyett használhatunk csirkemellet, köretként most is kiváló a burgonya, a desszertekben pedig felhasználhatjuk a lisztet, a cukrot, a tejet és a tojást. Ársapkás termék a kristálycukor, búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég, a 2,8% zsírtartalmú tehéntej, a tojás és a krumpli.
Össze is gyűjtöttünk gyorsan 13 karácsonyi receptet, melynek alapanyagaiért nem kell nagyon mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, a végereménnyel mégis elégedett lesz a család az ünnepek alatt.