Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megfizethető karácsonyi menü 13 pénztárcabarát ünnepi recepttel

default user icon
MME
Ha idén nem akarunk vagyonokat költeni a karácsonyi menüre, alaposan át kell gondolnunk, milyen alapanyagokkal sütünk-főzünk. Segítünk! Összegyűjtöttünk 13 ünnepi receptet, melyek pénztárcabarát alternatívát nyújthatnak idén.

Mostanában jobban meg kell vizsgálunk az árcédulákat, egyre inkább nem mindegy, milyen összeget hagyunk ott a kasszánál. Ráadásul közeleg a karácsony, a habzsi-dőzsi időszaka, amikor - általában - halászlé, pulyka, valamilyen halétel, marharagu, zserbó, mézes krémes és flódni kerül az asztalra. Válogatott finomságok, melyekért sajnos idén jóval mélyebbre kell nyúlnunk a pénztárcánkba.

Megfizethető karácsnyi menü

Ha mégsem akarunk vagyonokat költeni a karácsonyi menüre, át kell gondolnunk és gondosan meg kell terveznünk, milyen ételt készítünk.

A takarékos konyha szerencsére nem jelenti azt, hogy vacak minőségű, rossz ízű, gyenge alapanyagokból készített ételek kerülnek az asztalra. A gazdaságos háztartás inkább azt jelenti, hogy olcsóbb árszintű, de jó minőségű alapanyagokból készülnek finom, ünnepi és laktató ételek.

Hatósági áras alapanyagok

Jó alternatívát jelentenek idén a hatósági áras alapanyagok. Pulykamell helyett használhatunk csirkemellet, köretként most is kiváló a burgonya, a desszertekben pedig felhasználhatjuk a lisztet, a cukrot, a tejet és a tojást. Ársapkás termék a kristálycukor, búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég, a 2,8% zsírtartalmú tehéntej, a tojás és a krumpli.

Össze is gyűjtöttünk gyorsan 13 karácsonyi receptet, melynek alapanyagaiért nem kell nagyon mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, a végereménnyel mégis elégedett lesz a család az ünnepek alatt.

SZILVAKRÉMLEVES TEJSZÍNHABBAL >>> 

BALATONI HALÁSZLÉ >>> 

KARÁCSONYI BORKRÉMLEVES >>> 

RÁNTOTT HALFILÉ MAJONÉZES KRUMPLISALÁTÁVAL >>> 

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT CSIRKE BURGONYAPÜRÉVEL (TOMI KEDVENCE) >>> 

VILÁGBAJNOK GÖNGYÖLT CSIRKEMELL >>> 

HERCEGNŐBURGONYA >>> 

SZABOLCSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

FOKHAGYMÁS-ROZMARINGOS SZŰZÉRME KRUMPLIVAL >>> 

HÓKIFLI SZILVALEKVÁRRAL TÖLTVE >>> 

KARÁCSONYI CSOKIPUDING >>> 

KLASSZIKUS KEKSZTEKERCS >>> 

HABKARIKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek