Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megfejtettük az olasz nagyik titkát! Ezért próbáld ki a pizzalisztet!

default user icon
MME
Mi kell a jó pizzatésztához? Liszt, víz, élesztő és só, pofonegyszerű elkészíteni, annál könnyebb elrontani. Ám a világhírű olasz pizzatésztákat ezentúl otthon is elkészítheted, eláruljuk, hogyan!
Mi a különbség?

Az olasz pizza titka néhány praktikán túl a tészta alapjául szolgáló lisztben rejlik. Mert hiába készíted a legjobb minőségű búzalisztből a pizzát, az sosem lesz olyan finom, mint az olaszoké! A magyar háziasszonyok által leggyakrabban használt BL55-ös, azaz búzaliszttel szemben a tökéletes pizzaliszt úgynevezett 00-ás liszt, amelyet extra finomra őrölnek, többször átszitálnak.

Más liszt, igazi pizza!

Láttál már olasz pizzamestert, ahogy a feje fölött pörgeti a vékony pizzatésztát, mint egy korongot, és nem ragad a kezéhez a tészta? A 00-ás, úgynevezett pizzalisztből készült tészta rugalmasabb, lazább, könnyebben gyúrható, mert nem ragad, mégis elasztikus.

Próbáld ki!

A pizzaliszt külsőre éppolyan hófehér és finom, mint a búzaliszt, de beltartalmi értéke különbözik, ezért könnyebb vele dolgozni. A ragadós és bosszantó pizzatésztának a Nagyi titka pizzaliszttel vége: nyújthatod, és könnyebben kelesztheted a tésztát, ha ebből a lisztből készíted.

Pizzatitkok

A pizzakészítés szenvedély, az olaszok úgy tartják, hogy szigorúan csak kézzel szabad készíteni és legalább hat órán át kell pihentetni a tésztáját. A pizza a közepénél nem lehet magasabb, mint 3 mm, a széle pedig maximum 2 cm-es lehet.
A hagyományos olasz pizzakészítő mesterek úgy tartják, hogy csupán háromféle pizza létezik: a Margherita (paradicsommal és bazsalikommal), a Marinara (hagymával és oregánóval) és az extra Marherita, amelyet bölénymozzarellával készítenek.

Pizzaliszt, nem csak pizzához!

Focaccia, grissini, kenyérlepény – ezek az ételek is finomabbak, ha pizzalisztből készíted!

A legjobb pizzarecepteket itt találod >>> 
Itt olvass továb a pizzalisztről! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss