Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megéri online vásárolni az élelmiszereket? Íme, az előnyei és hátrányai!

Már hazánkban is egyre elterjedtebb, hogy a nagy élelmiszer áruházláncokból online is rendelhetünk, így nem feltétlenül kell személyesen is jelen lennünk a nagybevásárlásnál. Ez sok terhet levehet a vállunkról, de azért vannak rossz oldala is. Mindkét oldalt körbejárjuk.

Előnyök

Ha online vásárolsz, csak a megadott bolt portálján kell regisztrálnod és már pakolhatod is be a termékeket a kosárba, ezeket a futár házhoz viszi. Így időt és energiát is megspórolhatsz. Különösen akkor praktikus, ha nehéz, vagy nagyméretű dolgokat is vásárolsz. Így nem kell cipelned az ásványvizet vagy a tömegközlekedési eszközökön flangálni például egy nagy csomag vécépapírral. Csak várni a futárt, aki egészen az ajtódig viszi őket.

Van olyan opció is, hogy személyes átvétellel kéred a csomagot. Ez akkor jöhet jól, ha például van egy kis szabadidőd a munkahelyeden (mondjuk ebédszünetben), amikor meg tudod rendelni a termékeket, és délután már nem kell a vásárlással bajlódod, csak hazafelé beugrassz az összeállított pakkért. Ráadásul az online vásárlással elkerülheted az impulzusvásárlást is. Persze itt is előfordulhat, hogy meglátsz valamit a lehetőségek között és megveszed, pedig nem tervezted, de mégiscsak sokkal könnyebb megállni, mint a polcok között sétálva, ahol olyan részlegeken is keresztül kell menned, ahol nem akarsz venni semmit.

Hátrányok

Mindezt persze ne úgy képzeld el, hogy pikk-pakk kész a bevásárlás. Főleg az első alkalommal. Meg kell szoknod az online vásárlási felületet, hogy hogyan működik és melyik terméket hol találod. A futár sem azonnal fog érkezni, legtöbbször egy-két napon belül jön (te választasz a szabad időpontok közül, hogy ez mikor történjen). Idősávok lesznek megadva, hogy mikor érkezik majd a csomagod és fontos, hogy mindenképpen otthon legyél, hogy át tudd venni. A házhozszállításnak díja is van, ami függhet az idősáv népszerűségétől vagy a vásárlás végösszegétől is.

Amellett, hogy időt spórolsz azzal, hogy nem kell a termékek között válogatnod, van a dolognak hátránya is. Az ottani alkalmazottak nem biztos, hogy olyan nagy gondot fordítanak majd arra, hogy a legszebb darabokat vigyék neked például a krumpliból. Azt fogod kapni, amit megrendeltél, ami persze jó, de nincs olyan lehetőséged, mint személyesen, hogy „a körték most sokkal szebbek, mint az almák, inkább azt veszek”. Ahogy ötleteket is kevésbé tudsz meríteni online vásárlás közben, mint személyen, amikor látod a teljes választékot.

Rengeteg idős embernek (is) óriási segítség, hogy nem kell cipekedniük, hanem házhoz viszik nekik, amire szükségük van. De fontos, hogy ebben az esetben segítsünk nekik a rendelésben, hiszen azok számára, akik nem szoktak hozzá az online vásárláshoz, elsőre nagy kihívás lehet össezállítani a bevásárlókosarat. 

MÁTÓL A SPAR-TÓL IS RENDELHETSZ A NETEN! ELINDULT A WEBSHOP ÉS A HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS>>> 

VILMOS HERCEG ELÁRULTA, MILYEN ÉTELEKET RENDELNEK HÁZHOZ>>> 

ITT AZ ORSZÁG KAJATÉRKÉPE: EZEKET AZ ÉTELEKET RENDELJÜK HÁZHOZ LEGGYAKRABBAN!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss