Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás zsemle

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és a sóval, majd hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát. A tejet összekeverjük a vízzel, meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd addig dagasztjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk.
  2.  Ezután egy kelesztőtálba tesszük, majd langyos helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát egy szilikonlapra borítjuk, majd 10 egyforma darabra osztjuk. Ezután gombócokat formázunk mindegyik tésztából.
  3. Egy nagyobb tepsit (gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól távolabb ráhelyezzük a tésztagombócokat. Ezután letakarjuk egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük. A sütőbe helyezünk egy vízzel félig megtöltött kisebb edényt, majd előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük a zsemléket. A sütőből kivéve rácsra helyezzük a zsemléket, majd egészen kihűtjük.

Megjegyzés

A frissen kisült zsemléket kínálhatjuk reggelire vagy éppen vacsorára. Ízlés szerint vajjal megkenve, szalámival, vagy egy darab kolbásszal. Én a kenyérsütőgéppel dagasztottam meg, és légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss