Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás vajkrém házilag

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A megmosott, szárazra törölt medvehagymát felapírítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet és ízlés szerint sót, majd botmixerrel pépesítjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, és keverőkanállal alaposan összekeverjük, hogy jó krémes legyen, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  3. Az elkészült medvehagymás vajat fogyaszthatjuk kenyérre kenve, retekkel, paradicsommal vagy paprikával. Ízlés szerint ezzel a fűszervajjal megtölthetjük a csirkemellet sütés előtt, mert úgy is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss