Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás vadasmártás nyúlcombbal és zsemlegombóccal

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kezdjük a vadas-alappal. A szőlőmagolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd forgassuk bele a húsokat. Amikor fehéredik a hús, akkor a megpucolt, felkarikázott vagy csíkokra vágott zöldségeket (a petrezselymet még ne) szórjuk rá a húsra, engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fűszereket, és fedő alatt pároljuk össze. Ha a hús puha, vegyük ki, tegyük félre, és a zöldségeket botmixerrel pépesítsük. Keverjük a péphez az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a borecetet és a tejfölt. Az egész zöldségkeveréket a hússal együtt tegyük vissza a gáztűzhelyre, és forraljuk össze a vadast (ha egyet rottyan, akkor kész is).

Ezután lássunk neki a zsemlegombócok elkészítésének: az apróra vágott zsemléket szőlőmagolajon pirítsuk át, majd vegyük ki a serpenyőből. A pirított kockákat dolgozzuk össze a liszttel és a zsírral, majd amikor vizes kézzel gombócokat tudunk belőle formálni, forrásban lévő sós vízbe dobjuk a gombócokat. Ha feljön a tetejére, vegyük ki, öblítsük át, és már fogyasztható is a vadasmártás zsemlegombóccal. Húsmentes hétfőre hús nélkül is laktató főétel.

Megjegyzés

A vadas amolyan ronda, de szeretjük típusú étel. Készítettem már mindenféle húsalappal, sőt egyszer elrontott gombakrémlevesből is (gyakorlatilag felspannoltam a túl sós gombakrém alapot a vadas zöldségeivel), tésztával, zsemlegombóccal, köret nélkül… Mindenhogy jöhet. Jelen verzió nem nélkülözi a medvehagymát sem, de ez természetesen, ha nincs idény, elhagyható alapanyag. Savanyításhoz mustárt és borecetet használtam, így fűszerezni sem kellett különösebben. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek

Friss