Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-túrós rudak

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 teáskanál só (ízlés szerint)
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg tisztított és aprított medvehagyma szárával együtt
  • 2,5 dkg élesztő (nem futtatjuk)
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás a tésztába + 1 a megkenéshez
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 dkg márcánysajt, ha szeretnénk még különlegesebbé tenni
  • A tetejére:
  • szezámmag
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát. Külön tálban villával törjük át a túrót, majd adjuk hozzá a márványsajtot és a friss élesztőt is. A liszthez adjuk a tojással és tejföllel együtt, ezután jól kidolgozzuk a tésztánkat. Letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lazán átdolgozzuk a tésztát, 1 cm vékonyra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, a tetejét megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal tetszés szerint. Ujjnyi csíkokra vágjuk, majd pár perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss