Elkészítés: A medvehagymát apróra felvágjuk.
Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtjuk.)
A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk túróval, majd az apróra felvágott medvehagymával. Ezután megszórjuk sóval és egy kevés őrölt borssal.
A töltelékkel megszórt tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd minden csigát kicsit a kés lapjával lenyomjuk (kb. 1,5 cm-esek legyenek lenyomkodás után). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 220 fokon szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem). A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre