Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-tojásos felfújt

55 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A medvehagymás-tojásos felfújt elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt medvehagymát felaprítjuk. 4 db tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk és félretesszük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet, és minden alkalommal simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval.
  3. Ezután egyesével hozzáadjuk a nyers tojásokat, és mindegyikkel simára keverjük. Végül hozzákeverjük a lereszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást és a zsemlemorzsát.
  4. Egy 25x10x7 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a masszát, majd megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és egészen kihűtjük. 

Megjegyzés

Az elkészült felfújtat tálalhatjuk langyosan vagy éppen teljesen kihűtve. Kínálhatjuk előételnek, főételnek vagy éppen reggelire. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss