A medvehagymás-tojásos felfújt elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt medvehagymát felaprítjuk. 4 db tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk és félretesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet, és minden alkalommal simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval.
Ezután egyesével hozzáadjuk a nyers tojásokat, és mindegyikkel simára keverjük. Végül hozzákeverjük a lereszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást és a zsemlemorzsát.
Egy 25x10x7 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a masszát, majd megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és egészen kihűtjük.