Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás tojáskrémmel és serrano sonkával töltött birkadagadó

120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojáskrém elkészítésével kezdjük: a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét a medvehagymával összeaprítjuk, a tojássárgáját kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd a két masszát összekeverjük, megsózzuk és félretesszük.
  2. A dagadó mindkét oldalát megsózzuk és -borsozzuk. A dagadó belső felét teljesen beborítjuk sonkaszeletekkel. Rákenjük a medvehagymás tojáskrémet a sonkára, és egyenletesen elterítjük, majdóvatosan feltekerjük. Konyhai kötözővel átkötjük a tekercsünket, egy tűzálló tepsibe tesszük, mellérakjuk a héjas fokhagymát, és a rozmaringágakat.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on, körülbelül 90 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk.
  4.  Amikor megsült a hús, kivesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, langyosan szeleteljük. Salátákkal és hagyományos krumplipürével is megállja helyét az ünnepi asztalon.

Megjegyzés

Birkadagadó beszerzése egy kicsit körülményesebb, de ha háztól veszitek a húst, akkor egyszerű dolgotok lesz. Viszont alaposan meg kell fosztani a faggyútól! Így is karakteres íze lesz. Aki ezt nem vállalná be vagy könnyebb beszereznie sertésdagadót, akkor az próbálja ki azzal a receptet! - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss