Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-sonkás pogácsa

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, a tojás sárgájával, a kevés tejfölben feloldott élesztővel és a sajttal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi anyagot és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Összeállítás után kétszeresére kelesztjük.

1,5 ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, felvert tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk a tetejét. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ismét pihentetjük kb. fél órát, majd 180 fokra előmelegített sütőben szalmasárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss