Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-sajtos rúd

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd vékonyra kinyújtjuk (ha előnyújtott tésztát használunk, azt már nem kell nyújtani).
  2. A tejfölt ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és jól összekeverjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
  3. A vékonyra nyújtott leveles tészta egyik felét megkenjük az ízesített tejföllel, majd ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott medvehagymával. A tészta másik felét ráhajtjuk, hogy teljesen befedje a tölteléket. Ezután éles késsel vagy derelyevágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a töltött rudakat, majd mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített forró sütőbe toljuk, majd pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
  5. Tálalás előtt hűlni hagyjuk, majd akár egy finom krémleves mellé, vagy sós ropogtatni valóként kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss