Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál medvehagymakrém
  • 20 dkg reszelt cheddar sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
  • 2 evőkanál vaj
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • napraforgómag és szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A tejet langyosra melegítem, majd beleteszem az 1 evőkanál cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet a sóval összekeverem, majd hozzáadom az olajat, a medvehagymát és az élesztős tejet.

Miután a hozzávalókat jól összegyúrtam, nem kell keleszteni, azonnal lehet a tésztával dolgozni. Nyújtótáblán kb. 1 cm vastagra nyújtom. A vajat megolvasztom és megkenem vele a tésztát, megszórom reszelt sajttal, majd összehajtogatom, és újból 1 cm vastagra nyújtom.

Kisszaggatom, a tetejét megkenem a felvert tojással, és megszórom napraforgómaggal / szezámmaggal.

200°C-on aranybarnára sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss