Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-sajtos pogácsa II.

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatod (1 dl tej felmelegít, bele 1-2 kiskanál cukor, bele egy bögrébe, belemorzsolod az élesztőt, és láss csodát :)). Egy nagyobb tálba szitálod vagy szórod a lisztet, belemorzsolod a vajat, ráöntöd a tejes élesztőt, bele a cukor, só, tojássárgája, tejföl, és jól összegyurmázod. Ha kell, egy kis liszttel rásegíthetsz, hogy ne tapadjon nagyon. Fél órát pihenteted meleg helyen letakarva.

Apróra vágod a medvehagymát, lereszeled a sajtot, majd kinyújtod a tésztát ujjnyi vastagra, megszórod sajttal, medvehagymával, feltekered, mint a rétest, és letakarva negyed órára pihenni teszed meleg helyre.

Megint kinyújtod, megszórod, felcsavarod, majd ismét negyed óra pihi, ezt még egyszer megismétled.

A pihenő után kinyújtod ujjnyi vastagra, megcsíkozod, és kiszaggatod, megkened a maradék tojásfehérjével, szórhatsz sajtot is a tetejére. 180 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütöd.

Megjegyzés

Kevés pogácsát sütök, de ezért megéri!! Másnap is finom és ehető, ha megmarad. - LittleLucy

Ezek is érdekelhetnek

Friss