Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-sajtos kalács

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál cukor
  • 4 dkg puha vaj
  • 1,2 dl tej
  • fél csomag száraz élesztő
  • A töltelékhez:
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 maréknyi apróra vágott medvehagyma
  • 2 maréknyi reszelt sajt
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a sajtot és a medvehagymát egy tálban összekeverjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk egy lisztezett deszkán – téglalap alakúra. Meglocsoljuk a 6 dkg olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük, végeit befordítjuk. A tekercset az egyik végétől 3 cm-re hosszában kettévágjuk, a két szálat összefonjuk. Még egy fél órát kelesztjük. Sütés előtt egy kis vajjal megkenjük a tetejét.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss