Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-sajtos csiga

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A pesztó elkészítéséhez aprítógépbe tesszük a medvehagymát, a napraforgómagot, beleöntjük az olívaolajat, a citromlevet és a sót, majd krémesre turmixoljuk.
  2. A leveles tésztát kitekerjük, gazdagon megkenjük a medvehagyma pesztóval, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Hosszában szorosan feltekerjük, és egy vizes késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk belőle.
  4. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól néhány cm-es távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.

Nézd meg videón, hogyan készül a medvehagymás sajtos csiga:



Megjegyzés

A megmaradt pesztót pár napig még tárolhatjuk a hűtőben egy jól záródó üvegben. - Somogyi Beáta

Ezek is érdekelhetnek

Friss