Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás rakott palacsinta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előkészítetjük a palacsintatésztát, egy kicsit sűrűbbre a szokásosnál. A medvehagymát egy kevés palacsintatésztával összeturmixoljuk, majd a többihez keverjük.

Töltelékhez egy kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, megdinsztelünk. Pirospaprika hozzáadása után megpároljuk rajta a húst, sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval és kakukkfűvel ízesítjük. Végül a sűrített paradicsomot is belefőzzük.

A besamelmártást készítjük utolsónak: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet. Amikor elkészült, sóval és szerecsendióval fűszerezzük.

A tortaformát kikenjük vajjal, majd az alját belocsoljuk besamelmártással. Az előkészített alapanyagokat a következő sorrendben rétegezzük: palacsinta, töltelék, reszelt sajt, besamelmártás. A végén kevés reszelt sajttal és a parmezánnal szórjuk meg, majd apró vajdarabkákat teszünk a tetejére.

35 percet sütjük 200 fokos sütőben, míg a sajt megpirul.

Megjegyzés

A töltelék fűszerezését szerényre ajánlom, hogy a medvehagyma domináns íze érvényesülni tudjon.

A palacsintatésztákat a tortaforma segítségével tudjuk pontosan akkorára sütni, amekkorára szükségünk van.
- monka7

Ezek is érdekelhetnek

Friss