hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás pogácsa V.

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a kevés tejfölben felfuttatott élesztőt, ízlés szerinti sót, 1 tojást, és a többi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. Letakarva fél óráig pihentetjük.

Ezalatt a megmosott, leszárított medvehagymát apróra vágjuk.

A tésztát kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, rászórjuk az aprított medvehagymát. Négyrét összehajtjuk, letakarjuk, és letakarva fél órát ismét pihentetjük.

Majd újra kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Sülési idő kb. 30-35 perc.

Megjegyzés

A pirosra sült pogácsa száraz lesz, ezért kell világosra sütni. Így lesz nagyon finom.

A receptet Dr. Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss