Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás pogácsa IV.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg medvehagyma levél
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • A kenéshez:
  • 1 darab tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és 10-15 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát ezután 30 percig meleg helyen kelesztjük.

3. Közben a medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és keskeny csíkokra vágjuk.

4. Ezután enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, rászórjuk a levelek felét, feltekerjük a tésztát, és a két végét egymásra hajtjuk. Ismét félretesszük pihenni 20 percre.

5. A tésztát újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék levelet, és ismét felcsavarjuk a tésztát. Ezután kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

6. A tetejüket lekenjük tojással, tepsiben még újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 ºC-os sütőben 25 percig sütjük.

Megjegyzés

Különleges pogácsát akartam, és ezt találtam ki, mivel a mélyhűtőmben lapult már jó ideje egy csokor medvehagyma. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss