Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás nokedli

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A frissen szedett medvehagymát megmossuk, majd egy kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.
  2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk (ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga).
  3. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük.
  4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírral meglocsoljuk a kész galuskákat, és elkeverjük. Tálaláskor megszórjuk a galuskákat a szalonnakockákkal, rámorzsoljuk juhtúrót, és forrón kínáljuk. 

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

Karakteres ízű tavaszi egytálétel. - illelány

Ezek is érdekelhetnek

Friss