Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás nokedli parmezánnal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, leszárított medvehagymát durvára aprítjuk, és késes aprítógépben pasztává turmixoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 tk sóval, valamint borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  2. A tojásokat habosra keverjük a medvehagymával. Apránként beleforgatjuk a lisztet és hozzáadunk 2 dl szódavizet vagy buborékos ásványvizet, majd fakanállal lágy tésztává keverjük. 
  3. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és nokedliszaggatóval vagy vágólapról késsel adagonként beleszaggatjuk a tésztát. A felszínre úszó darabokat kiemeljük, lecsepegtetjük és tálba tesszük.
  4. A vajat a meleg nokedlire daraboljuk, és összeforgatjuk. Végül tálalás előtt ráreszeljük vagy -forgácsoljuk a parmezánt.

    GNOCCHI HÁZILAG: 10 TIPP, HOGY JOBB LEGYEN, MINT AZ OLASZOKÉ! >>>

Medvehagymás receptek >>>  

7 EGYSZERŰ MEDVEHAGYMÁS TÉSZTA, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Friss vagy gyorsfagyasztott spenóttal is elkészítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss