Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás minipalacsinták medvehagymás pestóval

2 5/5
30 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 36 db (kb. 6 cm átmérőjű) minipalacsintához:
  • A palacsintákhoz:
  • 12,5 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 2 közepes méretű tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 4 nagyobbacska medvehagyma levele
  • A töltelékhez:
  • kb. 2 dl medvehagymás pesto

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitálom, beleütöm az egész tojásokat, sózom, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntöm a tejet. A csomómentesre kevert palacsintatésztát kb. fél órát hűtőszekrényben pihentetetem. Közben elkészíthető a pesto a fent leírtaknak megfelelően. A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A medvehagyma-leveleket finomra aprítom. A már pihentetett palacsintatésztába keverem az olajat és az aprított medvehagymát.

Tapadásmentes aprósütemény-sütőforma mélyedéseibe 1-1 evőkanálnyi palacsintatésztát merek, forró sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Sütés közben megemelkedik a tészta, de amint kikerül a sütőből, némiképp visszaesik: középen kis mélyedés formálódik, mely szinte kínálja magát a töltésre, dekorálásra.

Tálalásig meleg helyen tartom (pl. alufóliával lefedett jénai tálon), majd minden minipalacsintára 1 teáskanál pestót halmozok. Frissen kínálom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss