Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás lángos

120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát, ott dagasztottam és kelesztettem meg.)

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig tovább kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.

Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.

Ezek is érdekelhetnek

Friss