Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főételnek és köretnek is kiváló a medvehagymás krumplinudli

Ilyenkor, a tavaszi szünet idején különösen jól jönnek azok az ételötletek, amelyeket könnyű elkészíteni, mégis van bennünk egy kis csavar, hogy ne mindig ugyanaz és ugyanúgy kerüljön az asztalra. Ilyen például a krumplinudli is, amit a gyerekek is szívesen megesznek, és mivel itt a medvehagyma szezonja, hát miért ne ízesíthetnénk ezzel a fokhagymás, enyhén csípős ízű növénnyel ezt a nagyszerű fogást?

Jó tudni, hogy ez az étel remekül bírja a mélyhűtést, ezért érdemes dupla adagot készíteni a Vidék íze magazin medvehagymás krumplinudlijából, és egy részét még nyersen lefagyasztani. Ha enni akarunk belőle, csak elővesszük, és sós vízben kifőzzük, nem kell, hogy előtte felengedjen. És még egy hasznos tanács: amennyiben a fagyasztás mellett döntünk, akkor érdemes kisebb méretű nudlikat készíteni.

Íme a Vidék íze magazin receptje a medvehagymás krumplinudlihoz

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli 
  • 1 nagyobb csokor medvehagyma 
  • 1 tojás 
  • 1,5 evőkanál zsír 
  • kb. 20 dkg liszt 
  • só 

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Azonnal áttörjük, és kiterítjük egy deszkán, hogy hűljön.
  2. Miután kihűlt, dolgozzuk hozzá a tojást, egy evőkanál zsiradékot, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól kezelhető, rugalmas tésztánk legyen.
  3. A medvehagymát felcsíkozzuk, beledolgozzuk a tésztába. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, centi vastag csíkokra felvágjuk.
  4. A csíkokat a deszkán kicsit átpörgetjük a tenyerünk alatt, majd háromcentis darabokra vágjuk.
  5. Sós, forró vízben kifőzzük (ha már feljött a víz tetejére, még 3-4 percig főzzük). Leszűrjük a nudlit, és még forrón összekeverjük a maradék zsírral, hogy ne tapadjon össze.
  6. Akár így is fogyaszthatjuk, esetleg egy kis reszelt sajttal meghintve. Ünnepeken pompás köret lehet valamilyen pecsenye mellé, hétköznap pedig juhtúróval összesütve gyors és finom vacsora. 

Borítókép: Vidék íze magazin

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss