Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás kenyér

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1.  A tálba szitált lisztet elvegyítjük az élesztővel, a cukorral és a sóval, majd simára gyúrjuk az olívaolajjal és 3 dl langyos vízzel. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk 30 percig.
  2. A leöblített és leszárított medvehagymát finomra aprítjuk, majd a megkelt tésztába gyúrjuk. A masszát cipóvá formázzuk, sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük, és letakarva kelesztjük további 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A kenyeret megkenjük 3 ek vízzel, megszórjuk 1 ek tengeri sóval és 1 ek liszttel, majd alulról a 2. sínen sütjük 40 percig. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss