Medvehagymás-kacsazsíros pogácsa

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl /20%-os/
  • 1 evőkanál só
  • 2 teáskanál őrölt bors
  • 2 csokor medvehagyma (vagy snidling)
  • csipet cukor
  • 30-35 dkg kacsazsír (vagy libazsír)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A medvehagymát apróra vágjuk.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felfuttatott élesztőt, a medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb. 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. 1 órát hagyjuk kelni.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és hagyjuk 10-15 percet pihenni.

Felvert egész tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek