hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás házi tészta pirított császárszalonnával

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát vékony csíkokra,vágjuk majd egy tojással együtt az aprítógépbe tesszük, és pépesítjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd csinálunk a közepébe egy mélyedést, és beleöntjük a pépesített medvehagymát. Ezután hozzáadjuk a másik tojást, és villával elkezdjük összekeverni, majd kézzel folytatva alaposan összegyúrjuk a tésztát (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk).
  3. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd felvágjuk metéltnek. (Tésztagéppel vagy kézzel is megtehetjük.)
  4. A császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk, majd az olajhoz adjuk, és többször megkeverve szép pirosra sütjük.
  5. A metélt tésztátenyhén sós vízbenkifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A pirosra sült szalonnához adjuk, és alaposan összekeverjük.
  6. Tálaláskor a szalonnás tésztát tányérra szedjük, majd meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss