Medvehagymás hajtovány

default user icon
MME
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben alaposan kidagasztjuk, kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk, és összekeverjük a sajtkrémmel. Ha nem találjuk elég sósnak, ízesítjük még sóval.
  3. Két nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  4. Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és letakarva hagyjuk újabb 15 percet pihenni.
  5. A tésztagombócokat egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, és 3-4 cm-es trapéz alakú tekercsekre vágjuk, majd az előkészített tepsikre rakosgatjuk őket.
  6. A tepsin lévő tésztatekercseket letakarva hagyjuk még fél óráig kelni.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  8. A megkelt hajtoványokat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal.
  9. Az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket.

Nézd meg videón, hogyan készül a medvehagymás hajtovány!

Ezek is érdekelhetnek

Friss