Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás göngyölt csirkemell

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet a vastagabb részénél bevágjuk, szétterítjük, majd kissé lelapítjuk. Az így nyert nagyobb szeletekre fektetjük a medvehagymaleveleket, amit beborítunk szalonnaszeletekkel, majd ismét medvehagymalevéllel.
  2. Szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük.
  3. Serpenyőben, felhevített olajon körben aranybarnára pírítjuk, majd kevés vizet vagy bort aláöntve, hozzáadva a leveskockákat puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
  4. A húshengereket kiszedjük, melegen tartva 1/4 órát pihentetjük. A zsíradékhoz 1 evőkanál vajat adunk, felolvasztjuk, ez lesz a mártás.
  5. Tálalás előtt a hústekercset ujjnyi vastagra, enyhén ferdére szeleteljük. Tálra rendezve meglocsoljuk a mártással. Körete lehet burgonya.

    MEDVEHAGYMASZEZON: 6 TIPP A BIZTONSÁGOS GYŰJTÉSHEZ ÉS FOGYSZTÁSHOZ >>> 

Megjegyzés

A medvehagyma levelét fagyaszthatjuk, de szárított /aprított/ formában is kapható, így egész évben készíthető ez a csirkemell és sok más étel. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss