Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás fonott kalács

MME MME
120 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a cukrot, és 1 tk teljes kiőrlésű liszttel megszórjuk a tetejét, és kb. 10 perc alatt az élesztőt felfuttatjuk benne. Akkor jó, ha már repedezik a teteje.
  2. A finomlisztet (BL55) egy tálba szitáljuk, a teljes kiőrlésű lisztet hozzáadjuk, beleütünk 1 tojást, beletesszük a sót, és lassan összedagasztjuk.
  3. Az összeállt tésztához hozzáadjuk a zsírt, majd ezzel is simára dagasztjuk.
  4. Az apróra vágott medvehagymát és a parmezánt hozzáadjuk, és hozzágyúrjuk a tésztához (ha géppel csináljuk, lassú fordulaton tegyük).
  5. A kész tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, és huzatmentes helyen, letakarva 45 percig pihentetjük. Nem baj, ha lágynak tűnik, a teljes kiőrlésű búza be fogja szívni a nedvességet.
  6. Ebből a mennyiségből 90 deka tészta lesz, amit 12 darabra szedünk (kb. 75 gramm/darab) és kigömbölyítjük, majd 15 percig letakarva pihentetjük.
  7. A tésztából 25 centis rudakat sodrunk, majd 2 kalácsot fonunk hatos fonással.
  8. A maradék tojást villával elhabarjuk, a kalácsokat lekenjük, szezámmaggal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 195 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a medvehagymás fonott kalács:

Ezek is érdekelhetnek

Friss