Kitekerjük a csomagolásból a konyhakész pizzatésztát. Félretesszük.
Késes aprítóban pürésítünk 1 marék durvára vágott diót, 2 ek lereszelt parmezánt, 1 csokor tisztított, aprított medvehagymát, 1 nagy csipet sót és 1 dl olívaolajat.
A mascarponét habosra keverjük, hozzáforgatjuk a medvehagymás pestót, ha szükséges, sózzuk. Rákenjük az előkészített tésztalapra úgy, hogy a hosszabb oldalain a széleket fél centi szélesen szabadon hagyjuk.
Óvatosan feltekerjük a tésztát, majd 3-4 cm-es tekercsekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőtálcába helyezzük. Átkenjük mindet a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.