Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás burgonyakrémleves

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk és meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni az alaplével felöntve.
  2. Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ekkor elzárjuk alatta a tüzet és egy botmixer segítségével krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, és azzal is pépesítjük. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Forrón tálaljuk, a tetejére csorgatunk egy kevés dióolajat, és megszórjuk frissen pirított napraforgómaggal. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss