Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás buci

45 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszetet elvegyítjük az élesztővel, majd hozzáadjuk a tejet, 1 dl vizet, az olajat és egy nagy csipet sót. Robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lenne a massza, hozzáadunk egy kevés lisztet, ha pedig túl kemény, egy kevés vizet. Végül beledolgozzuk a megtisztított, felaprított medvehagymát. Meleg helyen, letakarva a tésztát a duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, és egymástól 3-5 cm-re, sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük őket. Konyharuhával letakarjuk a bucikat, és további 30 percig kelesztjük.
  3. A sütő aljába egy vízzel teli tűzálló tálat teszünk, majd a megkelt bucikat a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. A fűszervajhoz robotgéppel felhabosítjuk a szobahőmérsékletű vajat, majd egy kevés sóval, borssal ízesítjük, és ezzel kínáljuk a bucikat.

Ajánljum még: 

Fűszervajat készíthetsz egyszerre nagyobb mennyiségben is. A kész vajat oszd el egy darab alufólián, formázz rudat belőle, majd csomagold be, és felhasználásig tedd a mélyhűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss