Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készíts mennyei medvehagymapestót 3 lépésben - VIDEÓ!

default user icon
MME
A medvehagymaszezonnak áprilisban vége, ezért érdemes belőle lefagyasztani, vagy pestóként eltenni, hogy minél tovább élvezhessük különleges ízvilágát. És hogy mitől válik még finomabbá a medvehagyma? Párosítsd pisztáciával és parmezánnal, és soha többé nem felejted el a receptünket!

A medvehagyma egy rendkívül izgalmas növény: hagyma ízű, de utána nem érzel kellemetlen hagymaillatot a szádban. Egészséges és sokoldalúan felhasználható. Készíthetünk belőle főzeléket, amit érdemes spenóttal, sóskával dúsítani. Húsokhoz is tökéletes: érdemes kipróbálni fasírtban, a marhaszeleten medvehagymás fűszervajon sütve, de köretnek is kiváló. Adhatjuk tört krumplihoz, de nokedlitésztába is bele lehet dolgozni. Ha salátát csinálunk belőle, érdemes a megmosott medvehagyma leveleket egy kis olajjal kikevert joghurttal nyakon önteni.

A kedvencünk azonban a medvehagymapesto, amit pirítóssal, vagy mártogatósként, de ételízesítőként is felhasználhatunk. A pisztáciától és a parmezánsajttól az ízhatás páratlan! 

 


 A medvehagymapesto receptjét itt találod >>>
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss