Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves túrógolyóval

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg medvehagyma + a tálaláshoz
  • 20 dkg burgonya
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 db kápiapaprika
  • A túrógolyóhoz:
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • kb. 5-6 ek búzadara
  • fehér bors

Elkészítés

  1. A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, felaprított medvehagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, és az egészet megsózzuk. Felöntjük 8 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. 
  2. Ezután botmixerrel pürésítjük a levest. A tejszínt simára keverjük egy merőkanálnyi levessel, majd a többihez adjuk, és felforraljuk. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. A túrógolyóhoz összedolgozzuk az áttört túrót a tojással és annyi búzadarával, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk, azután a hűtőbe tesszük 45 percre. Nedves kézzel 8 db golyót formázunk a masszából, és lobogó, sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel, egy kevés felaprított medvehagymával és az apróra kockázott kápiapaprikával megszórva tálaljuk a levest.
A medvehagyma-krémleves telt, intenzív ízű, ezért jól illik hozzá a semleges túrógolyó. Ha mégis összetettebb ízvilágú levesbetétet szeretnél készíteni, fűszerezés helyett töltsd meg a túrógolyókat egy-egy kocka füstölt sonkával, és így főzd ki.

Ezek is érdekelhetnek

Friss