Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves III.

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Egy edényben hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt pórét, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, majd szórjuk meg a fűszerekkel, és pároljuk tovább, hogy a medvehagyma is kicsit összeessen. Végül adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára (kb. 20 percig főztem).

Amikor a krumpli megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk ki, de főzni már nem kell tovább.

Tálaláskor a levest tálakba mertem, majd frissen kisült sajtos csigákkal kínáltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss