Elkészítés: A medvehagymát és az újhagymát apróra vágom. A burgonyát meghámozom és felkockázom.
A vajon megfonnyasztom az apróra vágott medvehagymát és az újhagymát. Rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a zöldségalaplével.
Amikor a burgonya már megfőtt, botmixerrel leturmixolom. Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel a tejszínt simára keverem, és a levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Megkóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet forralok rajta.
Fokhagymás pirított kenyérkockával tálalom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre