A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon serpenyőben megdinszteljük. Rátesszük a nagyjából összevágott medvehagymaleveleket, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összeforgatjuk.
Egy másik edényben feltesszük főni a felkockázott burgonyát a leveskockával és sóval. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, és anélkül, hogy leszűrnénk, hozzátesszük a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozzuk.
Visszatesszük a tűzre, ha szükséges, felöntjük egy kevés vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt.
Végül a levest tányérba szedjük, és megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal.
A pürésített krumplitól elég sűrű lesz, de ha valaki úgy szereti, akkor étkezési keményítővel vagy liszttel sűrítheti még. Különleges ízű, finom leves.
- Mizsuzska